vrijdag 31 juli 2009

Gisteren was er weer een betere dag in StFlo : De LS1C vloog 230 km, de Lark 185 km, vandaag laatste vliegdag. Vanmorgen werd door het BIPT ons nieuw basisstation goedgekeurd.

donderdag 30 juli 2009

Frederik doet zijn eerste overland met de Blanik en landt buiten op Troyes.

woensdag 29 juli 2009

Vandaag werd er weer overland gevlogen, de LS1C deed 165 km en de Lark 180 km. De Blanik bleef ruim lokaal, kwestie van een ophaalploeg te hebben. Hopelijk krijgen we de komende dagen nog mooi vliegweer.

vrijdag 24 juli 2009

Het weer wil dit jaar niet echt meewerken in St-Flo. De eerste dagen werden wel veel starts gedaan maar het overlandweer bleef uit. Dit kon de pret nochtans niet bederven en er werden een paar uitstappen gepland met een bezoek aan het kasteel Vaux-Le-Vicomte als hoogtepunt.

zaterdag 18 juli 2009

Het kamp in Pont-sur-Yonne is vandaag beƫindigd. Gisteren werd er omwille van het slechte weer niet gevlogen. Vandaag start het kamp in Saint Florentin. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.

donderdag 16 juli 2009

Gisteren eerste buitenlanding van het dit kamp en een proef van 200 km. Vandaag een proef van 220 km. Vanavond werden de bakken afgebouwd omwille van het onweer.

dinsdag 14 juli 2009

Het zweefvliegkamp in Pont-sur-Yonne is vandaag begonnen. De eerste proeven werden gevlogen. De meteo ziet er goed uit voor de komende dagen.

zaterdag 11 juli 2009

De Chiro van Opglabbeek en de Sportraad van Zutendaal waren vandaag onze gasten. Ondanks het minder goede weer werden er toch nog 28 starts gedaan.

zaterdag 4 juli 2009

Vandaag hadden we bezoek van een toffe groep Zuid-Limburgse meiden. De vriendinnen van Jacqueline hadden voor haar een verrassing in petto voor haar vrijgezellendag/avond : een lierstart en vlucht met een zweefvliegtuig. Ze hadden LZC uitgekozen als meest ideale plaats om Jacqueline van de grond te laten gaan. We wensen Jacqueline en haar partner veel geluk toe.