maandag 31 augustus 2009

Op 20 september zal er geen zweefvliegactiviteit zijn en stellen we de baan graag ter beschikking voor de organisatie van Nature for Life. Deze dag wordt geörganiseerd door Rotaryclub Genk-Staelen en Nationaal Park Hoge Kempen. De opbrengsten van deze natuurhappening worden besteed aan een betere toegankelijkheid van het Nationaal Park voor andersvaliden i.s.m. Home Fabiola Maasmechelen en MPI Ter Heide Genk. ALLEN HIER HEEN...

LZC zal die dag een stand hebben waar U de nodige informatie over het zweefvliegen in Zutendaal zal kunnen krijgen.

zondag 30 augustus 2009

Gisteren hadden we een aantal medewerk(st)ers van 4 RCI op bezoek. Deze dienst van defensie is verantwoordelijk voor het beheer van het onroerend goed van het militair patrimonium. Tevens werd onze zweefvliegvloot onverwacht uitgebreid met een Ka6CR, OO-ZEP , proficiat aan de nieuwe eigenaars.

donderdag 27 augustus 2009

Langzaam maar zeker groeien we verder. Sinds vorig weekend hebben we beschikking over een grote hangaar. Tevens goed nieuws voor onze solisten : volgende zondag komt onze eerste Ka8 : OO-ZAP, met dank aan de vrienden van Keiheuvel.

maandag 17 augustus 2009

Tijdens het hemelvaart-weekend werden we opnieuw beloond met een solo: Thomas vloog met zijn Ka7 zijn eerste solovlucht. Proficiat, we zullen de dooptafel alvast klaar zetten. Zowel Thomas en Frank waren na 5 maanden opleiding solo. Het is natuurlijk belangrijk dat je regelmatig vliegt, maar met de lage kosten van een lierstart staat niemand op de grond te wachten tot het plafond 800 m of meer is, er wordt gestart vanaf dat de lier klaar staat en doe je op een dag wel veel starts en landingen tegen lage kosten.

dinsdag 11 augustus 2009

Afgelopen weekend was één van de succesvolste tot nu toe in de geschiedenis van LZC :

  1. Frank ging solo en meteen de eerste doop op LZC, proficiat Frank.
  2. Kurt die al solo was achter de sleper maakte zijn eerste solo-start aan de lier.Ook voor jou proficiat.
  3. Op zaterdag hadden we een grote delegatie van Hondenschool De Roedel op bezoek die via een initiatievlucht wensten kennis te maken met het zweefvliegen waardoor we dit weekend 65 starts deden.
  4. Jan en Johny werden lid van LZC, welkom bij de club

Ons eerste seizoen verloopt dus prima : met bijna 600 starts gedurende de eerste 7 maanden en een ledentoename van meer dan 60 % zijn wij waarschijnlijk de snelst groeiende zweefvliegclub in België ;-) . We hebben dan ook heel wat troeven in handen om op een goedkope en plezierige manier te leren zweefvliegen en dit voor jong en oud.

woensdag 5 augustus 2009

We verwelkomen Romain als nieuw lid van LZC. Aanstaande zaterdag zijn er weer een groot aantal initiatievluchten gepland, de belangstelling voor LZC groeit........

zaterdag 1 augustus 2009

Na een aangename vakantie werd weer gelierd op EBSL. De tweezitters zitten nog in StFlo maar de LS3 en de Mininimbus waren weer paraat. Alhoewel de meteo niet zo optimistisch was konden alle piloten door een lierhoogte van 550m toch onmiddelijk aanpikken. Voor hen die eens willen zien hoe een zweefvliegtuig wordt opgebouwd.