vrijdag 30 april 2010

De vernieuwde website is sinds vandaag online.

Er is de voorbije tijd heel hard gewerkt aan deze website en de webmaster wil daarom alle medewerkers bedanken voor hun enthousiaste samenwerking. Een speciaal woordje van dank gaat naar Johan, voor de technische ondersteuning en het grafisch ontwerp.

We hopen dat de clubleden ook in de toekomst hun steentje willen bijdragen tot het vernieuwen van deze website.

Veel surf- en vliegplezier!
Vorig weekend kon er niet gevlogen worden maar werd er geklust aan onze infrastructuur. Een groot aantal leden kwam hiervoor opdagen en daardoor is er veel werk verricht! Dank aan allen die aanwezig waren.

Vanavond (30/04/2010) is er een infoavond over veilig lieren. Iedereen heeft er baat bij, piloot, lierbedienaar, tiplo(o)p(st)er of kabeluitrijd(st)er, dus wees erbij!

Vanaf 15 juli zal ons vliegkamp van start gaan in Saint Florentin (Fr). Met 3 tweezitters voor les- en overlandvluchten zullen de deelnemers heel wat uren kunnen vliegen. Meer info volgt.

maandag 19 april 2010

Zaterdag werd er weer druk gevlogen. Onze solisten trotseerden de ka8 met de eerste thermiekvluchten. Luc ging solo aan lier en vroeg al juichend tijdens de eerste vlucht of hij onmiddellijk een tweede vlucht mocht maken, het moet dan toch wel goed meegevallen zijn. Verschillende kennismakingsvluchten werden uitgevoerd, met als resultaat enkele nieuwe kandidaat zweefvliegpiloten. Met z'n allen deden we meer dan 40 starts. De liermannen hebben dus goed hun werk gehad, waarbij de avondlierman om 20u30 mocht afsluiten.

Zondag gooide eyjafjallajokull roet in ons eten en was er jammer genoeg een volledig vliegverbod voor Belgie. Misschien maar goed zo, anders waren al onze bakken gezandstraald.

maandag 12 april 2010

Dit weekend werd er weer volop gevlogen. Na enkele vluchten in de Ka7 was Kurt op zaterdag klaar om met de Ka8 te vliegen. Zondag was Thomas aan de beurt. Hiermee is de basis gelegd voor onze toekomstige overlandpiloten.


woensdag 7 april 2010

OO-ZXJ

Hier alvast enkele foto's van onze nieuwe Ka-7 in actie.




dinsdag 6 april 2010

Gisteren werd de Ka7 ingevlogen en met 37 starts hadden we weer een mooie vliegdag. Twee van onze piloten waren s'morgens vroeg overland vertrokken en kwamen s'avonds na 880 km terug met een prachtige Janus Ct dubbelzitter.



Met een glijgetal van 42 en hulpmotor  is dit een ideaal toestel om opleiding te geven in overlandvliegen. Met deze laatste aanwinst staat de teller van op EBSL gestationeerde zweefvliegtuigen inmiddels op 12 , waarvan 5 dubbelzitters en 7 enkelzitters. Wordt vervolgd........

zondag 4 april 2010

De Paashaas is gisteren al bij ons geweest, hij kwam onze nieuwe Ka7 brengen.
 

Morgen gaan we hem invliegen.

Vrolijk Pasen!