donderdag 24 juni 2010

Ondanks dat het weer er vorig weekend soms schitterend uitzag, konden we het risico om te vliegen bij rukwinden van 20 kopen en meer niet nemen. Maar onze leden bleven niet bij de pakken zitten en hebben weer heel wat werk verricht!

Het komende weekend gaan we met onze gloednieuwe aanhangwagen voor de Blanik onze eerste overland doen. Maw het komende weekend wordt de aanhangwagen ingereden.
Deze nieuwe aanhangwagen werd medegerealiseerd door meerdere sterk gemotiveerde leden van LZC en dit alles onder de professionele begeleiding van Marcel, die dan ook het ontwerp van deze aanhangwagen op zijn naamkaartje mag schrijven.
Wij danken iedereen die aan dit staaltje techniek heeft meegeholpen maar in het bijzonder Marcel die weer enkele, excuseer, vele uurtjes van zijn vrije tijd in het lasatelier heeft doorgebracht.
Even zag het naar uit dat onze Blaniks niet mochten vliegen komend weekend maar dank zij de vakkundige inspectie van onze kontroleur en de professionele aanpak van Aircraft Industries de type certificat holder van de Balanik hebben we inmiddels vrijgave van onze Blaniks verkregen.
En last but not least mogen we Albert als nieuw lid vermelden. Albert is de trotse eigenaar van een Ka6E . Hiermee tellen we inmiddels 15 op EBSL gestationeerde zweefvliegtuigen.

donderdag 17 juni 2010

Zoals beloofd vind je hier een link naar de foto’s van de doop van Thomas en Johnny. Je vind er ook foto’s van onze vliegkampen. Ieder jaar zakt LZC af naar de CVVSFC in Saint Florentin, een gezellig stadje in de graanschuur van Frankrijk. Op de media-pagina kan je hierover een filmpje terugvinden.
Vandaag mogen we Koen verwelkomen als nieuw lid.Koen heeft al heel wat uren ervaring en zal enkel het starten aan de lier onder de knie moeten krijgen. Veel succes Koen.

dinsdag 15 juni 2010

Vrijdag 11 juni werd de installatie van de tweede trommel van onze lier door Marcel in orde gebracht. Met enkele leden werd de tweede kabel op de trommel gelegd, waarna enkele tests werden uitgevoerd. Deze tests bleken goed verlopen te zijn. Dank aan de aanwezige leden.

maandag 14 juni 2010

Zaterdag ging Vic solo op de Ka 7 en zondag was het de beurt aan Luc om solo te gaan in dezelfde bak. Na meerdere solo's (waarvan een vlucht van 1.5u) in de Ka 7 en nog een checkvlucht werd Vic gelost op de Ka 8. Proficiat heren!
We mogen stellen dat menig aspirant zweefvliegpiloot aardige bokkensprongen vooruit maken.
Vandaag kwamen Johnny, Thomas, Willy en Piet samen om aan de aanhangwagen van de Ka 8 te werken. De voorbereidingen voor het kamp in Saint-Florentin zijn volop bezig.

dinsdag 8 juni 2010

Na 26 starts ging Vic vorige zaterdag solo op de Blanik.
Proficiat Vic, en nog veel zweefvliegplezier!

Thomas zocht de hogere oorden weer op en vloog samen in een pomp met Rene P en Frans H naar een 1800m.

Zondag werden de vliegactiviteiten vroegtijdig gestoord en werden Ka 8, Ka 7 en Blanik in recordtijd afgebouwd. Iedereen vroeg zich waarschijnlijk af: "Waarom nu al afbouwen?", maar ze hebben allemaal aan den lijve mogen ondervinden hoe rap een onweer daar is. Allemaal een 10/10 voor demontage toestel op de groene kaart.

dinsdag 1 juni 2010

Zaterdag werd er weer goed gevlogen. Naast de lesvluchten en enkele initiatievluchten vlogen Rene V (Mistral C), en Thomas (Ka 8) een vlucht met meer dan 1000m hoogtewinst. Hierdoor heeft Thomas de eerste stap gezet naar zijn zilveren brevet. Rene zal nog iets hogere oorden moeten opzoeken om zijn gouden brevet te behalen. Nog veel succes heren!

Zondag was het geen vliegweer en offerden enkele leden hun vrije dag op voor de "lente"-werken. De lier werd voorbereid op de komst van de tweede kabel, de slede van de XJ werd vernieuwd, de HL werd voorbereid op de installatie van een lierhaak, het signalenvierkant werd opgefrist, de kabeluitrijwagen werd vernieuwd, de tweede afsluitingspaal werd geplaatst en het atelier en de loods kregen een schoonmaakbeurt. Er werd dus weer van alles verwezenlijkt om zo de activiteiten tijdens de vliegdagen te verzekeren!
Hartelijk dank aan de harde werkers.