zondag 29 augustus 2010

Radiocursus

LZC organiseert een radiocursus die start vanaf 27 oktober. De cursus bestaat uit 12 lessen die doorgaan op woensdagavond van  19.30u tot 21.45u  in de sporthal van Zutendaal. Na de opleiding kan een examen afgelegd worden bij het Directoraat Generaal van de Luchtvaart voor het bekomen van het beperkt bewijs van radiotelefonist. Het aantal deelnemers is beperkt.
Belangstellenden kunnen contact opnemen via lzc.zutendaal@telenet.be  .

woensdag 18 augustus 2010

Het geluidsfragment is jammer genoeg niet meer beschikbaar.

Herbeluister het interview met Radio2 hier.
Klik op "Herbeluister de meest recente uitzending van Middagpost" en spoel door naar 38min en 30sec.

dinsdag 17 augustus 2010

Verleden zaterdag waren er verschillende initiatievluchten en de kandiaat zweefvliegpiloten maken goede vooruitgang. Radio2 kwam op bezoek en vloog eens mee. Het interview dat tijdens deze vlucht werd afgenomen zal woensdag 18/08/2010 uitgezonden worden tussen 12.00 en 13.00u. De jonge solisten vlogen weer meerdere uren bij elkaar en Luc maakte zijn eerste solo vlucht op de Ka8. Proficiat Luc!
Er werd ook overland gevlogen, doch het aankomende front kwam vroegtijdig roet in het eten gooien.
Op naar beter weer!

maandag 16 augustus 2010

Vliegvakanties 2010 in Pont Sur Yonne & Saint-Florentin

De vliegvakanties van deze zomer zitten er al een tijdje op en  we denken er nog steeds met een glimlach aan terug.

In Pont Sur Yonne hebben Marcel en Peter 3 van de 5 dagen kunnen vliegen, met elke vliegdag ieder meer dan 5 uur vlucht. Jammer genoeg was er iedere dag een flinke wind tot 50km/h. Maar in totaal hebben ze er toch zo’n 1000km overland gevlogen.












 

















Een weekje later werden "les Belges du vol a voile" hartelijk onthaald in Saint-Florentin. Het weer was af en toe wel een spelbreker maar op het einde kwam het zeker in orde. Op de camping stond het goed vol met "les Belges". Frederik was dit jaar voorzien van een heus tentenkamp. In zijn uitgebreide keukentent bereidde hij samen met Thomas een lekker ontbijt met spek en eieren voor heel het kamp. Ook zorgden ze op een gezellige avond voor een heerlijk dessert! Maar naast kookouder spelen hebben ze natuurlijk ook goed gevlogen. Frederik deed meerdere starts met de Blanik en de Ka7 en ging mee overland met de Janus.  Rene ging af en toe ook eens "grasmaaien" boven de camping en ’s avonds werd er gezellig samen gezeten en goed gelachen. Williame en Luc kwamen een weekendje af om de Franse lier te temmen en Luc ging ook mee overland in de Janus. “Je kan er zalig in slapen!” was zijn eerste reactie.  Johnny deed  zijn eerste solostarts in het Franse luchtruim. Bryan vloog heel wat lesstarts en maakt zijn eerste kabelbreuk mee. Het koordje nog wat beter volgen en ’t komt in orde. David en Willy gingen meermaals overland. En de beste vliegdag kwam pas op het einde. Thomas vloog zijn eerste 100km. Nu nog zijn 5 uren vlucht en hij heeft zijn zilveren brevet op zak!  Willy en David vlogen respectievelijk 447km en 457km. En toen zat de vakantie er op; aan alle mooie liedjes komt een eind.






















































































Tot volgend jaar!!!

woensdag 11 augustus 2010

Het is een tijdje stil geweest op de website, maar daar brengen we verandering in.
De vliegvakanties zijn alweer voorbij, een verslagje hierover volgt nog.
In Zutendaal zelf werd er ook gevlogen. Frans B. is terug solo op de Blanik, en hij werd ook al gelost op de Ka7. Proficiat Frans!
Jan werd ook gelost op de Ka7 en is ook op weg naar de Ka8. Proficiat Jan!
Het gaat nog druk worden op de Ka8.
Meerdere kandidaat zweefvliegpiloten dienen zich aan, dus dat belooft voor het najaar.
Afgelopen zondag waren er ondanks het mindere weer toch 16 starts, en Piet had zijn handen meer dan vol.
Komend weekend zijn we er weer, hopelijk met beter weer!