donderdag 30 september 2010

Directoraat Generaal van de Luchtvaart audit de Airworthiness Review Staff van LVZC

Afgelopen dinsdag waren twee auditeurs van het Directoraat Generaal van de Luchtvaart op bezoek bij LZC om een audit uit te voeren van de  Airworthiness Review Staff van LVZC ( Liga van Vlaamse Zweefvliegclubs ) . In de voormiddag moest Peter  het theoretisch examen afleggen en in de namiddag het praktische examen waarbij de Ka8  OO-ZAP werd gecontroleerd.
Aan het einde van de dag viel  het verdict : Peter wordt aanvaard als ARS voor de CAMO+ van de Liga voor Vlaamse Zweefvliegclubs. We wensen Peter bij deze te feliciteren.

Nationaal Park in beweging

Afgelopen zondag had de stand van LZC tijdens de de happening Nationaal Park in beweging behoorlijk wat bezoekers ondanks het minder goede weer.








woensdag 29 september 2010

Toekomstvleugels

In Canada hebben studenten een door een mens aangedreven ornithopter gebouwd.
Kijk hier voor meer  informatie  en enkele  filmpjes.
















Wie weet fladderen we in de toekomst zoals vogels rond.

zondag 26 september 2010

Verdere uitbreiding van de vloot

Omdat we gisteren niet konden vliegen vertrokken Kurt, Williame en Peter weer met de auto overland om een 300 te maken en met een prachtige  Scheibe SF27a  D-9411 naar huis te komen.



Opnieuw een mooi toestel dat aan de op EBSL-gestationeerde vloot wordt toegevoegd. Dit maakt dat er 5 dubbelzitters en 9 enkelzitters gestationeerd zijn. We wensen de nieuwe eigenaars Luc, Kurt en Williame vele mooie overlandvluchten toe.

zondag 12 september 2010

September gaat goed verder..

Gisteren was weerom een succesvolle dag met 31 starts. Jan ging solo op Ka8, Frans ging solo op de LS3  en Vic ging solo op de LS1C.
Op 25 en 26 september zal er niet gevlogen worden omdat op 26 september weer de jaarlijkse happening Nationaal Park in beweging georganiseerd wordt. LZC  zal er een stand hebben. Allen hierheen, de opbrengst is voor een goed doel.

woensdag 8 september 2010

September begint goed

In het eerste septemberweekend werden er 64  starts gedaan. Zaterdag deed Kurt zijn 5 uur. Zondag was de  chiro van Leut was op bezoek, Luc werd gelost op de Ka 8 en last but not least wensen we Geert welkom als nieuw lid van LZC.

donderdag 2 september 2010

Theoriecursus

Vanaf zaterdag 13 november organiseert LZC de jaarlijkse theoriecursus zweefvliegen. De cursus zal doorgaan in de sporthal van Zutendaal op zaterdagmorgen en dit gedurende 13 weken. Op het einde van de cursus wordt een examen geörganiseerd.  Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via lzc.zutendaal@telenet.be