maandag 7 februari 2011

Ledenvergadering 05/02/2011

Op de ledenvergadering kregen we een mooi overzicht van drie jaar LZC op EBSL. De club is in die tijd flink gegroeid tot 32 leden en 15 prive- en clubbakken. 2010 was een goed jaar met meer starts, meer, km’s overland, meer leden en veel zweefvliegplezier! Maar 2010 was ook een jaar met ongevallen en ernstige incidenten in de Belgische zweefvliegwereld. Een groot deel van de vergadering werd er dan ook over veiligheid gesproken. De veiligheidsacties van de Liga werden toegelicht en de extra veiligheidsacties van de club werden uitgelegd. Zo proberen we allemaal de lat nog hoger te leggen.

2011 kende alvast een fantastische start: de allereerste doellandingen op EBSL zijn een feit, en zullen een nieuwe jaarlijkse traditie worden. Catch mocht de prachtige beker in ontvangst nemen en hem 1 jaar de zijne noemen.

2011 brengt ook een nieuwe kabel en zijn er 3 verse lierbedienaars in opleiding, dus het aantal starts zal in 2011 toch gevoelig kunnen stijgen. De zingende instructeur Piet sloot de vergadering af met enkele liedjes over de lusten des levens: lekker eten , de liefde, … en het zweven. Na de vergadering werd er nog gezellig nagepraat en plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen.

Onthoud alvast volgende data's:
13 februari : Voordracht SAFETY FIRST , Technisch Instituut H. Hart, Kleine Breemstraat 5 in Hasselt,
5 maart: Opfrissingscursus radio , alle leden zijn welkom,
22 april: Buitenlandse stage in Challes-les-Eaux
en als het weer het toelaat zal er uiteraard gevlogen worden.

LZC Zutendaal is klaar voor het nieuwe seizoen, of zoals Willy het zou zeggen, Pret pour le decollage!
Are you ready?