dinsdag 9 november 2010

Simmen@LZC

Vrijdagavond hebben Frederik en Thomas het initiatief genomen om eens wat zweefvlieg simulatoren te testen. Dit lukte behoorlijk goed met een voetenstuur, joystick, beamer, condor, flightsim X,...
Zo goed dat Frederik er maar geen genoeg van kreeg om alle soorten mogelijke "failures" van een zweefvliegtuig eens uit te testen, veel veiliger op de grond dan in de lucht... Je weet maar nooit wanneer het eens in het echt van pas kan komen.

Zondag ochtend omstreeks 9u stonden er al enkele enthousiastelingen die hoopten dat de wolkjes en de mist zouden optrekken zodat circuit vliegen mogelijk zou worden. Na een lekkere koffie of 2 werd al snel duidelijk dit het heel de dag soep zou blijven. Al snel werd de beslissing genomen om de simulator dan maar weer te gaan halen en daar wat op te vliegen. Voor sommige ging het goed voor andere ging het wat moeilijker. Maar iedereen vond het een zeer leuk initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is, misschien dan met enkele pc’s  in LAN. Het handige van vliegen met een sim is dat je heel veel van elkaars ervaringen kan leren!!!