woensdag 20 april 2011

Druk weekend

Op de vergadering van vrijdag was er een talrijke opkomst. Allereerst een groot applaus voor Vic en Thomas, ze zijn geslaagd voor het examen van vliegveldoverste! Proficiat heren. Vervolgens kregen we een voorstelling van het luchtruim boven Limburg en de vliegactiviteiten op Kleine Brogel. Daarna volgde en beetje theorie en rekenwerk over de krachten die ontstaan op een zweefvliegtuig bij een lierstart. Er werd uitgebreid stilgestaan bij veiligheid. De vergunningen en de werking met de liga kwamen aan bod. De electronische plank werd toegelicht en we sloten af met een uitleg over pleinwerking.

Zaterdag en zondag was het heel goed vliegweer. De hoofdinstructeur had zijn handen vol. Onze nieuwe Ka7 (OO-ZAE) en de Ka8 (OO-YZB) van Danny, Jan, Johnny en Williame werden ingevlogen. Vic en Thomas vlogen hun 5u vlucht Hiermee heeft Thomas de laatste proef voor het behalen van het zilveren brevet gehaald. Proficiat Thomas! Verschillende 1000m hoogtewinsten werden behaald. Johnny zag dat het goed ging en kwam na 28 minuten terug met zijn 1000m op zak. En er werd heel wat kilometers overland gevlogen door David, Marcel, Peter & Willy. David vloog zelfs tweemaal meer dan 300km. Kortom een bom van een weekend!

Komende zaterdag gaat onze bergstage in Challes-les-Eaux van start. We wensen de deelnemers veel thermiek en hellingwinden toe!

http://foto.lzc.be/#6