vrijdag 1 juli 2011

Return to Y-29

Het weekend van Hell On Wheels was een succes.

Vrijdag werden de promostand, de blaniks en de prachtige SG38 van Rik opgebouwd. Het Kamp van Hell On Wheels stroomde vol en de officiƫle herdenking van Y-29 kon beginnen. Vrijdag arriveerden ook de Boeing Stearman en de T6 Harvard voor de static display. Ook de Belgische luchtmacht was aanwezig met een F-16 en een Agusta helikopter. Ter ere van de herdenking van Y-29 vloog er ook een formatie F-16's boven Wiemesmeer.

Zaterdag was het weer iets minder, en kon de P51 Mustang jammer genoeg niet komen. Maar de dag werd afgesloten met een lekkere BBQ van Hell On Wheels.

Zondag was het prachtig weer en konden we op veel belangstelling rekenen. Alles werd in gereedheid gebracht om de initiatievluchten zo vlot mogelijk te laten verlopen. Rond de middag moesten we onze activiteiten even staken zodat de P51 enkele adembenemende low-passes kon doen en de static display kon vervoegen. Daarna konden de volgende deelnemers van de initiatievluchten het WOII re-enactment kamp bewonderen vanuit de lucht. Om 15u lagen we weer even stil zodat een T28 Trojan enkele low-passes over het kamp kon maken en de andere warbirds konden vertrekken.
Daarna konden we weer de lucht in met onze "stille" vogels.

Tot slot nog enkele foto's

http://foto.lzc.be/#9