dinsdag 29 mei 2012

26-27-28 Mei


Het was weer een prachtig weekend bij LZC: 3 dagen goed kunnen vliegen met verschillende overlandvluchten en Kurt en Johnny maakten hun 1ste buitenlanding! Op naar volgend weekend!




vrijdag 25 mei 2012

Dit weekend vliegen we toch in Zutendaal

Verandering van planning, dit weekend kunnen we toch vliegen in Zutendaal.

maandag 21 mei 2012

Met meer dan 110 starts was het een prachtig verlengd zweefvlieg-weekend. Het verwachte slechte weer bleef uit, iedereen kan al wat langer boven blijven en zo stijgt de gemiddelde vluchtduur. Veel bewegingen boven en op het plein en Albert M. maakte zijn eerste vluchten met zijn mooie Ka6e. Volgend weekend mogen we jammer genoeg niet vliegen in Zutendaal maar onze leden kunnen gaan sleep-starten in Keiheuvel. Op naar een nieuw avontuur.

Challes-les-Eaux 2012 (Update foto's)

Ook dit jaar zijn er leden gaan bergvliegen in Challes-les-Eaux. Bij aankomst was er een storm met wind tot 120 km/u waardoor een Ka13 werd weggewaaid. Voor de rest van de week was het redelijk vliegweer en als er niet gevlogen kon worden werd de wijnboer(in) bezocht.
Hieronder vind je enkele foto's.

http://foto.lzc.be/#15
Foto's: Marcel & Peter.

vrijdag 18 mei 2012

Vruchtbare O.H. Hemelvaart

Vandaag was het een vruchtbare dag! Het nieuwe briefinglokaal werd voor het eerst in gebruik genomen. 8 zweefvliegtuigen werden in 1 uur opgebouwd! Er werden veel deelnemers van de wedstrijd uit Weelde (Kempencup 2012 - Beker van Vlaanderen) gespot in het luchtruim boven Zutendaal. Met 42 starts is er weer goed gevlogen, enkele van onze leden gingen ook richting Weelde en Geert vloog zijn eerste solo-vluchten. Proficiat Geert, dat er nog vele mooie vluchten mogen volgen! De beelden van de doop volgen binnenkort.









donderdag 17 mei 2012

Nieuwe mijplaal in de jonge geschiedenis van LZC Zutendaal

12/05/2112
Het was een historische dag op velerlei gebied. Het ons door de militairen ter beschikking gesteld gebouw werd in een mum van tijd tot een prachtig clubhuis omgetoverd. L.Z.C. beschikt nu over een prachtige accommodatie. Een schitterend briefinglokaal, een gezellige zitruimte, drie burelen, WC en douche, keuken en centrale verwarming.
Duizend maal dank aan de VELE noeste aanwezigen. Er is die zaterdag in korte tijd zoveel werk verzet dat voorlopig niets meer moet gedaan worden aan ons clubhuis. T.t.z., hetgeen nog op stapel staat kan in een rustig tempo gedurende het seizoen afgehandeld worden.
Iedere aanwezige heeft zich fantastisch gekweten van zijn/haar taak maar toch een speciaaltje voor Albert Mergole en Kaat Crommen. Albert heeft zich waarschijnlijk lazerus geschopt, geschupt, geborsteld en tussendoor nog wat klinkers gelegd. Kaat heeft zich als een echt huismoedertje gekweten van poetsactiviteit. Zij glunderde van fierheid toen zij het door haar gratis afgestane keukenmateriaal in de kasten kon opbergen. Ook hebben wij voor het eerst iemand zien vechten met een koelkast. Je had hem bezig moeten zien. Onze William. Regelmatig lag de frigo van onder maar een keer zag ik William haast het onderspit delven. Gelukkig heeft hij toch nog gehaald op de frigo. Prachtige wedstrijd.

Eventjes op een rijtje:
  • WC-pot diende volgens Koen Biesmans niet te worden vervangen en hij bewees dat door een doorgedreven kuisbeurt en inderdaad…. spikspinternieuw. Je zou haast zonder dringende noodzaak op de pot gaan zitten.
  • Briefinglokaal volledig in de verf gezet en alle attributen zijn aanwezig . Die wachten vol ongeduld om er tegenaan te gaan voor de maidenbriefing.  Pech voor de instructeur van dienst volgende donderdag want zulk een maidenbriefing mag na de vliegdag wel eens speciaal herdacht worden. B.v. bij Marleen.
  • Hele verhuis van oud naar nieuw briefinglokaal. 
  • Afbraak van de kapotte stookketel. Dankjewel Frans Baetens.
  • Daklekken zijn gedicht ( afwachten of reparatie stand houdt) en de goot is recht gehangen. ( niet te geloven dat Geert dat gedaan heeft!!!???) Knappe kerel.
  • En last but not least….heeft Peter Narinx met zijn ( en nu onze….waarvoor dank) zitmaaier de omgeving zo schitterend gecoiffeureerd dat men er zich op vakantie waant. Alleen de Armançon ontbreekt.
Echt waar…iedereen is het erover eens dat wij een schitterende locatie hebben en dat dit werkelijk een CLUBHUIS naar ieders hart gaat worden. Gegarandeerd zal iedereen zich daar ook echt thuis gaan voelen.
Sommigen gaan beslist wat vaker naar de activiteit komen, al is het maar om te genieten van de briefing in ons nieuw lokaal. Als wij zo verder werken wordt  vliegen haast bijzaak.

Met dank aan de militaire overheid maar ook aan ons bestuur dat geregeld aan de deur gaat kloppen bij de militaire verantwoordelijken en ondertussen een goede band met hen heeft gesmeed.

http://foto.lzc.be/#14

Tekst: Piet, Foto's: Frederik

maandag 14 mei 2012

1000 km FAI driehoek vanuit keiheuvel.

Zondag vlogen Jo Schoeters en Manu Kimpe van zweefvliegclub Aeroclub Keiheuvel een 1000 km FAI driehoek afstandsvlucht. Je kan de vluchtgegevens terugvinden op de Charron of op OLC.

Een dikke proficiat aan Jo en Manu!

Wij konden het afgelopen weekend jammer genoeg niet vliegen maar het was niet stil op EBSL.
Een bericht hierover volgt nog.

zondag 13 mei 2012

Film Flying display Hell On Wheels 2011


Nieuwe vogel op EBSL

Een van onze leden heeft zich onlangs een prachtige LS4 aangeschaft.


 We wensen hem er veel mooie vluchten mee!

vrijdag 4 mei 2012

Return to Y-29 komt er weer aan

Op 30 juni en 1 juli organiseert Hell On Wheels hun 36ste internationale meeting.
In het artikel van Het Belang Van Limburg Online vind je meer informatie.

LZC Zutendaal staat ook weer paraat om enthousiaste bezoekers kennis te laten maken met het zweefvliegen. Iedereen is welkom!

donderdag 3 mei 2012

73 starts


De weergoden waren ons goedgezind afgelopen vliegdagen, en met 73 starts was er weer veel beweging op en boven ons vliegveldje. Er waren ook meerdere initiatievluchten op onze nieuwe Bergfalke.



Zondag 6 mei zullen we niet vliegen, maar vind je ons op een info-stand tijdens de viering van het 20-jarig bestaan van de afdeling vrachtwagenchauffeur van het Technisch Instituut Sint-Lodewijk dat door zal gaan op het militair domein van Zutendaal.