donderdag 17 mei 2012

Nieuwe mijplaal in de jonge geschiedenis van LZC Zutendaal

12/05/2112
Het was een historische dag op velerlei gebied. Het ons door de militairen ter beschikking gesteld gebouw werd in een mum van tijd tot een prachtig clubhuis omgetoverd. L.Z.C. beschikt nu over een prachtige accommodatie. Een schitterend briefinglokaal, een gezellige zitruimte, drie burelen, WC en douche, keuken en centrale verwarming.
Duizend maal dank aan de VELE noeste aanwezigen. Er is die zaterdag in korte tijd zoveel werk verzet dat voorlopig niets meer moet gedaan worden aan ons clubhuis. T.t.z., hetgeen nog op stapel staat kan in een rustig tempo gedurende het seizoen afgehandeld worden.
Iedere aanwezige heeft zich fantastisch gekweten van zijn/haar taak maar toch een speciaaltje voor Albert Mergole en Kaat Crommen. Albert heeft zich waarschijnlijk lazerus geschopt, geschupt, geborsteld en tussendoor nog wat klinkers gelegd. Kaat heeft zich als een echt huismoedertje gekweten van poetsactiviteit. Zij glunderde van fierheid toen zij het door haar gratis afgestane keukenmateriaal in de kasten kon opbergen. Ook hebben wij voor het eerst iemand zien vechten met een koelkast. Je had hem bezig moeten zien. Onze William. Regelmatig lag de frigo van onder maar een keer zag ik William haast het onderspit delven. Gelukkig heeft hij toch nog gehaald op de frigo. Prachtige wedstrijd.

Eventjes op een rijtje:
  • WC-pot diende volgens Koen Biesmans niet te worden vervangen en hij bewees dat door een doorgedreven kuisbeurt en inderdaad…. spikspinternieuw. Je zou haast zonder dringende noodzaak op de pot gaan zitten.
  • Briefinglokaal volledig in de verf gezet en alle attributen zijn aanwezig . Die wachten vol ongeduld om er tegenaan te gaan voor de maidenbriefing.  Pech voor de instructeur van dienst volgende donderdag want zulk een maidenbriefing mag na de vliegdag wel eens speciaal herdacht worden. B.v. bij Marleen.
  • Hele verhuis van oud naar nieuw briefinglokaal. 
  • Afbraak van de kapotte stookketel. Dankjewel Frans Baetens.
  • Daklekken zijn gedicht ( afwachten of reparatie stand houdt) en de goot is recht gehangen. ( niet te geloven dat Geert dat gedaan heeft!!!???) Knappe kerel.
  • En last but not least….heeft Peter Narinx met zijn ( en nu onze….waarvoor dank) zitmaaier de omgeving zo schitterend gecoiffeureerd dat men er zich op vakantie waant. Alleen de Armançon ontbreekt.
Echt waar…iedereen is het erover eens dat wij een schitterende locatie hebben en dat dit werkelijk een CLUBHUIS naar ieders hart gaat worden. Gegarandeerd zal iedereen zich daar ook echt thuis gaan voelen.
Sommigen gaan beslist wat vaker naar de activiteit komen, al is het maar om te genieten van de briefing in ons nieuw lokaal. Als wij zo verder werken wordt  vliegen haast bijzaak.

Met dank aan de militaire overheid maar ook aan ons bestuur dat geregeld aan de deur gaat kloppen bij de militaire verantwoordelijken en ondertussen een goede band met hen heeft gesmeed.

http://foto.lzc.be/#14

Tekst: Piet, Foto's: Frederik